Le Sponsers

Friday, December 31, 2010

Selamat Tahun Baru

Salam Tahun Baru. Pejam celik pejam celik dah 2011 rupanya. Fuhh..cepatnya masa berlalu.

A lot of things happen in 2010. A lot of happiness and sadness too. Hmm Hmmm... Kenapa kesedihan lebih banyak dari kegembiraan? Tidak patut betul.
Orang kata, 'barang yang lepas usah dikenang'. Atau pun 'We must move on'. 'Past is past'.
Senang la orang yang mengatakan itu, orang yang mengalaminya itu, berat mata memandang berat lagi bahu tough memikul. 

Engineers are brilliant. They invent meters that can measures pressure in the casing, but there is no instrument invented to measure the pressure here...(sambil menunjuk ke arah kepala). So we never know when the head will 'blow out'. Tapi tak mengapa, kan ciptaan Allah itu sempurna. Masih ada hati untuk merasa, ada enjin turbo kat kepala yang boleh mengawal semua itu. Dan yang penting, kepala tidak akan mengalami blow out sebab Allah tak akan menguji manusia dengan tekanan yang tidak dapat ditanggung. Kalau tidak ramaila orang mati sebab tekanan perasaan.

Human=Perfect Invention.

(bahana tengok 3 idiots)
So, let it go. And I want to begin a new journey.(ucapan setiap tahun kot,cess)

Aku belajar banyak perkara. Kesetiaan, kebijaksanaan, human behaviour, masa, diri sendiri, tak terkira....
Semuanya bermula dari setiap kesilapan yang aku lakukan. Kesalahan demi kesalahan. 
Aritu sekali aku sesat 3 jam kat PJ. What the fish. Sekarang cakap je celah mana kat PJ, dalam kepala beb. eceh..
Mistakes always the best guru.

Let it go. Let it go.
Lets plan on how to be a better person. Thats better than menangisi masa lalu yang gelap gulita sengsara dan gerhana.

HAPPY NEW YEAR!!




Tuesday, December 28, 2010

Kerinduan by Sheila Majid


Dulu pernah aku bersumpah
Selalu setia jika ku mencinta
Masih melekat rasa itu
Saat cintamu datang padaku
Semua terwujud, saat kau singgah
Panasi cinta, untuk setia merindu

Kerinduan tak akan menghilang
Kan selalu ku rasa
Tak mampu ku menghindar
Kau berikan, apa yang ku pinta
Kau mengingatku dalam cinta
Temaniku dalam…
Setia 

Aku tak pernah mengharapkan
Cinta lain datang membelaiku
Aku dapat selalu bertahan
Menahan cintamu di sukmaku
Kehadiranmu basuh jiwaku
Engkau suluhkan api cinta diriku 


Best~

Monday, December 27, 2010

Fesyen berasa bangga kerana mereka menjadi mangsa

Over youolss

Apa masalah dia nih.huhu

Letak peti ais kan senang. Boleh letak coke.

Hmm...


Rama-rama jadian

Kan susah nak jalan



Sampah melekat kat kasut


Lady gaga in different sizes


Mr lamb walking on red carpet

Hanjing ni dihanjingkan oleh tuan dia. Memang kesian.

Adakah anda mangsa fesyen? :P

Shopping at Empire Gallery

What a beautiful day today. Saya merancang untuk keluar membeli-belah bersama anak-anak hari ini. Sudah lama saya tidak menghabiskan masa bersama-sama mereka kerana kesibukan bekerja. Setelah suami saya pergi bekerja mencari rezeki pagi tadi, saya keluar bersama anak-anak untuk menghabiskan duit yang beliau cari. Ngeh3~

Destinasi pilihan saya hari ini ialah Empire Gallery, Subang Jaya. Pusat membeli belah ini baru sahaja dibuka lebih kurang 6 bulan yang lalu. Ia terletak di belakang Subang Parade dan berdekatan dengan Stesen KTM Subang Jaya. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 20 minit dari Puchong dengan melalui Lebuhraya Elite. Saya membawa anak kecil saya, jadi saya tidak mahu ikut jalan biasa yang banyak lampu isyarat dan sibuk. safety First, pesan suami saya. So, let's go!

Bersama anak perempuan saya, Ain Aliaa dan Anak bongsu saya Irham Hakimi. Siap2 mau shopping!





Bibik saya bersama baby Kimi. Over la bibik ni.
Bibik saya bersama anak-anak saya
Menaiki train di Taman Krismas yang disediakan di Empire Gallery
Bibik saya teringin bergambar dengan saya

Family...bibik, ain and me
Sempat kami singgah di beberapa kedai untuk membeli dan belah daripada situ. Kebanyakan barangan yang di beli menjadi hak milik baby Kimi sebab dia baru je lahir, so kena manja-manja kan sikit. Selain daripada itu, saya serta bibik saya juga tidak ketinggalan membeli dan belah dari F.O.S.

Jika anda ke Empire Gallery, jangan lupa singgah membeli roti di Tun Mahathir's The Loaf. Memang best gila la roti dekat situ. Makan dengan penuh rasa kasih sayang. Eceh.
The Loaf, Empire Gallery
Lepas shopping, makan, budak-budak sudah meragam serta mula menunjukkan aksi-aksi nakal terlampau. Maka, mari kita pulang~

Rupa-rupanya saya bermimpi. Saya mana kahwin lagi. 
Ngeh3~
Berangan tak hengat~

Sunday, December 26, 2010

When Hang Tuah Starts to Speak His Magic Words

 Human always make mistakes. 

 Because the best guru's is always mistakes... 

But wiseman says...  
Not doing mistakes is WISER..

BUT

Life is full of UNCERTAINTY

Uncertainty contain doubt... 
and doubt lead to DISTRUCTION

It is easy to say than to accept a thing

I've also done homework to accept the imperfect people perfectly.... 
But do others do the same? It will never work if it one way highway..

That is why...

and when we say...

SORRY

Sorry is the simplest words with high implication and hope... 
Do u agree? 
But does it mended something in the past? 
Like a heart surgeon doing miracles on broken heart?

Well eventually... 
You will learn that chewing not swallowing determined the texture and taste of a good steak

What about EMOTION?

Hmm..EMOTION=subjective! Nothing can measure it scientifically (not by our 5 senses). 
Are you sure it disturb the flow of your emotion or it is again a miss-used words or a tonge twisted language.

Sometimes... 
We really misused some words and wrongly used it... 
But we hope others understand it perfectly.

Sometimes... 
The words speak for himself.... 
Its easy to say than to do or FORCE acceptance

Sometimes... 
We just have to ACCEPT... even we HATE to admit... 
or we HOPE its never being utter at the first place... 
But acceptance of it and swallow the pain and pride is lesson to be learn

If people ask me.. 
What do I learn from a relationship... 
Well thats some of the point  in life... 
Not every people have the OPPORTUNITY to learn it ... 
So be THANKFUL

Always remember...
In life...
You'll meet people who is willing to die to be your friend in glory
But never look once if they're in need. 
Thats 95% of people behaviour



What a bless, I have Hang Tuah as my Motivator. Hehe

Editted by : me
Spoken by : Hang Tuah celup
Thanks Mr Hang Tuah :)

OMG.my personality report from JoBcentral

It is all about me?

OMG

At a glance,

Takes time over tasks, sees deadlines as flexible.
Less concerned with quality, may not notice errors.
Expresses emotions and needs attention. Tends to be concerned with own opinions and feelings.
Empathetic, understanding, helpful and supportive.
Not concerned with rank, title or position.
Less trusting, but has the skills to engage people to fulfill own objectives.
Practical, prefers to build on ideas rather than generate them.
Less expressive verbally.


While at work,

Ms Bohari is prepared to put in hard work moderately but she may at times prefer to work at her own pace.

Time is not a major priority for Ms Bohari. She is probably often late for appointments and may keep people waiting. She sees deadlines as flexible and takes her time to do things. She is not time-conscious when planning or organizing activities. Ms Bohari may feel stressed and demotivated when she is rushed, and may not deliver results on time.

Ms Bohari generally will persist with work until it is completed but may at times not complete her tasks.

Ms Bohari is less concerned with the quality of work. She may be inclined to meet other requirements of her job but is willing to compromise on quality and details. She tends to be careless and cannot spot errors easily. As such, she is not suitable for work requiring high level of accuracy.

Ms Bohari is an emotional person. She finds it difficult to conceal her feelings. She is likely to seek attention from others. Ms Bohari is passionate, romantic and warm, and needs to be with people. As her emotional needs are high, she is often the 'taker' in a relationship. She tends to make decisions based on her own feelings and opinions.

Ms Bohari is sympathetic and considerate towards others. She is also likely to be tolerant, understanding and forgiving. Ms Bohari lends support and offers help readily. She often lends a listening ear to others and is concerned about their welfare. She is also charitable.

Ms Bohari is friendly and outgoing when she is with friends although she may at times prefer to be quiet.

Ms Bohari selectively forms strong bonds with people although these bonds may not be very deep.

Ms Bohari is moderately serious about her responsibilities and selectively takes ownership of her work.

Ms Bohari does not care much about how people view her or whether they respect her or not. She focuses on what she wants to do for herself. She is unconcerned with issues of ranks, positions or titles. Status symbols are unimportant for her. She does not draw attention to herself and dresses moderately and simply.

Ms Bohari is skilful in managing people. She can be an excellent negotiator and is persuasive. She is also diplomatic and tactful in dealing with people. Ms Bohari not only understands human behaviour and motives, she is also able to engage them to accomplish her objectives. Although curious and accurate about human nature, she neither trusts nor believes people easily.

Ms Bohari's leadership qualities are moderate and she is sometimes able to get the support of people.

Intellectual matters do not interest Ms Bohari. She is more concerned with practical issues than abstract theories. Ms Bohari prefers to talk about useful and workable solutions than discuss hypotheses and concepts. She is more likely to build on ideas rather than generate them.

Ms Bohari puts in effort to plan ahead some of the times. She may at times not be as detailed in her planning.

Ms Bohari is not an expressive person and may have difficulty expressing her ideas, thoughts or plans. Her language ability may not be strong and she could be described as a person of few words.

Ms Bohari is generally able to tolerate some uncertainty although she would be uncomfortable if uncertainty or changes increase.

Conclusion,
You have received this report because you have completed your Personality Profiling on JobsCentral. You may or may not understand the information fully. However do take a moment to reflect bearing in mind that your decisions are based on these sub-dimensions. This report can help you understand yourself better once you start making use of the information. You can contact C-VAT at enquiries@c-vat.com for further assistance on interpreting this report. Consultation fees applies.



**menyesal melakukan test itu dengan mata yang mengantuk. I hope i'm better than what mentioned above.sob sob**

Saturday, December 25, 2010

Saya Single, Saya Tidak hensem, Saya Bukan Gay, Saya OK.



Kah kah kah
Anda comel.

Islam dan Krismas

Salam sejahtera semua. :)

25 Disember semalam. Ada yang menyambut krismas? Tepuk dada tanya iman. huhu
Sebagai seorang Muslim, ada 2 je perayaan yang kita sambut. Aidiladha dan Aidilfitri. Dua-dua dah lepas dah. Agak-agak yang mana kita sambut penuh meriah? Ngeh3~
Ni haaa...
Jumpa video ni kat facebook. Yusuf Qardawi cerita pasal krismas

Tengok jangan tak tengok.

Sedih, sayu, tersedar jup selepas tengok video ni. Kalau kat Tanah Arab pun benda ni berlaku, apa lagi negara terchenta ku Malaysia ni. 1 Malaysia kan, Deepavali nak sambut sama-sama, Raya Cina nak sambut sama-sama, Gawai nak sambut sama-sama, Krismas pun nak jugak sama-sama? Sape la yang ngajo ni. Salah konsep betul. 1 Malaysia bukan bermaksud 1 Agama. Ada paham?

Kecoh orang cerita pesta buih la, ape la...
Ape ni ape ni.. Yang anjurkan orang melayu pulak tu, sah-sah la Islam. Islam hanya pada nama je, bukan pada amalan, itu ke yang kita bangga-bangga kan selama ni. Pastuh Fasha Sandha menyokong konsep 1 Malaysia, sambut halloween pulak. Fasha Sandha ni pun satu. Apsal time Halloween je ko nak patriotik sangat, tak paham aku. peminat-peminat beliau pun buat page sokong beliau. Peminat-peminat yang sokong tu pun banyak melayu jugak. Adeh...nak aja lempang sensorang. Kalau sayang sangat bintang pujaan hati korang tu ingatkan dia suruh pakai tudung, tutup aurat, jaga sket perangai tu jangan macam-macam. Ini orang tegur melenting pulak. Dah beso panjang macam tu, kalau sayang tangan-tangankan tau? Peringatan buat diri sendiri dan orang lain juga. wuwuwu~



Thursday, December 23, 2010

Bahaya menayang gambar comel. Entry untuk wanita-wanita.

Khas buat sahabat-sahabat saya, kakak saya, kawan kakak saya, adik saya, kawan adik saya, semua wanita-wanita comel di dalam ini dunia.

Pagi tadi aku terbaca satu entry dari blog ANWARFAIZ tentang 'wanita bertudung di ajak seks'.

Tak terkejut sangat sebab saya juga pernah kena benda ni. Ntah siapa yang tidak dikenali, add YM, then chating cakap benda bukan-bukan, lucah-lucah. Aiyak~ memang nak kena penyepak kan. GILA.

Gambar ehsan ANWARFAIZ
Lelaki ni mencari wanita untuk menjadi teman seks melalui web sosial, blog, dan maklumat dari rakan-rakan dia. Sanggup bayar beribu-ribu semata-mata untuk dapat seks. erk~

Diingatkan kepada wanita-wanita sekalian, jaga lah diri kita. Lelaki dalam dunia ni banyak yang nampak baik, sweet serta hensem, tapi tak semua berniat baik. Macam-macam cara orang sekarang ni boleh guna untuk mendapatkan kepuasan nafsu serakah. Duit, kasih sayang, cinta. Bullshit itu semua. Oppss3~. Selagi belum jadi isteri sah, tak halal, jangan percaya semua tu. Nanti merosakkan diri dan masa depan. Mengganggu emosi. Memang wanita ni perhiasan  dunia, tapi perhiasan paling cantik ialah wanita solehah. Apa yang penting?? Kerjaaaaasama! Mengelak lebih baik dari mengubati. Siapa lagi yang nak jaga diri kita kalau bukan diri kita sendiri. Jangan harapkan pakwe, nanti harapkan pagar, pagar makan padi. Jati diri kita tu penting. Ingat tau!! Untuk full cerita boleh check kat sini.

Oleh itu, sechantek mana pun anda... Tak payahla upload gambar banyak-banyak kat facebook, tak payah melaram sakan seksi seksa bila keluar rumah. Lelaki ni bukannya kira tutup ke, bukak ke. Simpan je nanti bagi dekat suami. Lagi afdal dan berpahala.

Perfect Nightmare - Shontelle

Another great song!~
Mood hati pecah ye malam ini. Kena sangat la lagu ni. :P



Sometimes we fight, sometimes I cry
Why don't I just tell him goodbye
Sometimes I should, but sometimes I don't
Build up the strength to say that it's wrong
Sometimes I hate, sometimes I love
Sometimes I hurt, sometimes I don't
Sometimes I wait for him to change
But it's okay, I've disguised the pain
And I don't ever wanna leave him alone
They say I'm brainwashed but I'm in love with this man, yeahh

Keep telling myself that it's not worth it
I already know I don't deserve it
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare
So when will I wake up and scream
No way, no way, no way,
No way, no way, no way, no way
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare, perfect nightmare

Sometimes I keep my cool, sometimes I let him know
Sometimes I even pack my bags to walk out the door
Sometimes I feel safe, sometimes I really don't
Sometimes I promise that I'm ready to let him go
But I don't ever wanna leave him alone
They say I'm brainwashed but I'm in love with this man, oh oooh

Keep telling myself that it's not worth it
I already know I don't deserve it
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare
So when will I wake up and scream
No way, no way, no way,
No way, no way, no way, no way
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare, perfect nightmare

Hoping he's changing, but I'm scared he's not
Can't see a way to leave, help me open my eyes

Keep telling myself that it's not worth it
I already know I don't deserve it
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare, perfect

Keep telling myself that it's not worth it (no way)
I already know I don't deserve it
But if it's from you I don't mind hurting (don't mind hurting)
This is my perfect nightmare
So when will I wake up and scream
No way, no way, no way,
No way, no way, no way, no way
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare, perfect nightmare

No way, no way, no way,
No way, no way, no way, no way
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare, perfect nightmare

More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/s/shontelle/#share

Say it right!

Kak Limah sedang bermain facebook. Lalu ibu Kak Limah memanggilnya. ''Limah!! Pergi kedai beli tepung beras, tepung jagung, tepung gandum, dan keledek ye!''. Kak Limah seorang anak yang taat. Rambutnya panjang dan beliau suka termenung di tepi tingkap. Sebijik macam Kak Limah dalam cerita Hantu Kak Limah balik rumah tu. ''Baik mak!''.

Kak Limah sampai di kedai. Kerana terlalu memikirkan status facebooknya tadi, Kak Limah terlupa apa yang mak dia suruh beli tadi. Tepung gandum, tepung jagung, tepung beras...lagi ape ekk...?

Kak Limah pun drive balik rumah dengan harapan dapat ingat apa mak dia suruh beli di pertengahan jalan. Sampai di simpang rumahnya, Kak Limah baru teringat. Keledek!! 

Kak Limah pun segera pergi ke kedai berdekatan.

Kak Limah : Kak, keledek ada kak?
Ahkak : Ada... Nak berapa dik? (sambil menuju ke kaunter pembayaran)

Kak Limah hairan. Keledek ni barang kawalan ke ahkak ni simpan bawah kaunter.

Kak Limah : Mana kak? Biar saya ambil sendiri...
Ahkak : Nombor berapa dik?
Kak Limah : Nombor apa? Takpe2, saya ambil sendiri.
Ahkak : Yela, bagi nombor telefon. Nak kredit kan?
Kak Limah : Owhh..bukan kredit kak, keledek.
Ahkak : (blur3~) Owh takde...

Kak Limah berasa tertipu. Kak Limah pergi kedai depan pulak.

Pakcik : Cari apa dik?
Kak Limah : Keledek ada pakcik?
Pakcik : Apa dia?
Kak Limah : Keledek pakcik, keledek...
Pakcik : Owh. Mari la masuk kat sini. (dengan nada saiko)
Kak Limah : Errr..takpe-takpe. Saya nak keledek. Mana pakcik?
Pakcik : Ape dia? Berapa?
Kak Limah : Keledek pakcik, keledek...bukan kredit.
Pakcik : Nombor berapa?
Kak Limah : (sambil menghentak kepala kat tiang kedai) Keledek pakcik, bukan kredit.
Pakcik : Apa dia?
Kak Limah : KELEDEK pakcik.
Pakcik : Owwhh..Tak ada.
Kak Limah : Terima kasih ya. 

Akhirnya Kak Limah pergi semula ke kedai pertama dan mengambil keledek itu sendiri. Ini menunjukkan Kak Limah tahu apa itu keledek. Sekian.


Di saat kita tidak lagi memahami diri sendiri

Hai3~ Entry ke3 hari ini. Sikitnye! hooo~

Di hari yang indah ini, matahari pun tak nampak sangat kat Puchong ni sekarang... Semua nampak redup, tenang dan suram. Sesuram mood aku ketika ini. Mesti ada saat dan waktu, bila kita ada masalah, kita ada jalan penyelesaian yang sangat banyak, kita mula buat perhitungan dan berfikir, terlalu banyak berfikir sampai kita tak tahu mana satu pilihan yang tepat. Sampai kadang-kadang terfikir, perlu ke benda ni dijadikan masalah? Masalah ke tidak sebenarnya? Whether I do this, or I do that, will it makes any differences in my life? . Inilah akibatnya banyak tengok Bill & Giuliana semalam. Aaaaaaaaaaaaaaaa~

I have the answer for every single question in my head. I just wonder, will that person understand me, and try to accept it. I have my own principle, but the problem is I don't have the guts to tell 'that person', I am that kind of person and I don't like your style. Damn it.

Sebenarnya aku kecewa dengan diri aku sendiri. (Mood sedih)
Biarlah apa pun yang terjadi, aku tahu Allah sentiasa bersama aku.



Wednesday, December 22, 2010

Tazpunyeblog's 3rd Year Anniversary Contest

Dis entry is especially made for TAZ!! bersempena dengan anniversary blog beliau yang ke-3~


Bagi jela shawl tu dekat aku, rumah dekat senang nak anta kan kan kan..haha

OK. Ini apa yang cik TAZ kita mahu. Tips belajar paling efektif.
Idok tahu ler efektif kat orang lain ke tak but it works for me. hehe

Study bila rasa nak study je. Kerana ketika anda mahu study dengan keinginan tinggi, ofcos focus anda terhadap study lebih baik serta memudahkan kita untuk belajar dengan pemahaman yang lebih berkesan. Quality is imporant than Quantity. Tapi kalau dah dekat nak exam buat-buat taknak study gak itu carik penyakit namanya.

Fokus dalam kelas. Apa yang lecturer cakap sebenarnya lebih banyak point dari apa yang ada dalam nota dia.

Untuk subjek yang memerlukan khidmat kira-kira, banyakkan latihan pada soalan ber'pattern' sama sehingga kita faham jalan kira serta step pengiraan. Yang paling penting, fahamkan basic concept dahulu supaya apa sahaja soalan tak terduga (lecturer sabotaj ke), kita tidak akan menangis di dalam dewan peperiksan.

Buat teori sendiri. Contohnya pH rendah-merah-asid. pH tinggi-biru-alkali. Teori buatan sendiri ---> Asid jahat dan pendek, sebab tu dia kaler merah. Alkali tinggi dan hensem, sesuai sangat pakai baju biru. xD hehe

Ingat point dengan mengingati abjad di hadapannya atau buat cerita daripada point2 itu berkenaan dengan benda-benda yang kita suka. Mesti senang ingat.

Niatkan belajar bukan untuk exam je, tapi untuk digunakan dalam kehidupan. So setiap kali kita belajar kita bleh kaitkan dengan apa yang kita lihat dalam dunia nyata. Kita akan rasa itu lebih realistik. Teori tu akan berlegar-legar di dalam kepala all da time dan insyaAllah tak lupa sampai bila-bila.

Lastly, enjoy time belajar, tak payah tensen-tensen. Study is fun!! (kot)
Iyekan aje untuk masa depan yang gemilang. :) hehe

So cik TAZ!! Happy Anniversary~!

Mula dah tu...


Berarak mendung awannya kelabu
Menambah resah luka dihatiku
Kesepian malam seakan mengerti
Cinta yang dalam kehampaan

Mungkin kau dan aku terlalu berbeza
Cintamu dihati hanya sandiwara
Kata dan janjimu mudah kau persia
Dibalik senyum aku sengsara

Pernah jua aku nan mencuba
Melupakan kenangan kita bersama
Namun aku tiada terdaya
Melontarmu dari ingatanku
Makin lama makin ku mencuba
Semakin rindu datang nan melanda
Kasihmu ke mana hilang arahnya
Kini cinta..cinta lumpuh dan tak bermaya
 
Berikanlah aku kepastian
Agar dapat ku teruskan perjalanan
Kepada Mu Tuhan aku harapkan
Berikanlah aku kekuatan 
 

Tuesday, December 21, 2010

Resepi Ibu (2) : Ayam Masak Lemak Cili Padi

Aku masak kot hari ini. Bangga kan. Haha :P

Orait! Anak-anak dara sekalian mari kita belajar masak untuk memikat hati bakal-bakal suami kita.

Bahan-Bahannya :

1 biji Bawang Merah
1 inci Halia
1 inci Kunyit Hidup
2 batang Serai
7 biji Cili Api (7 biji afdal kn..:P)
Santan Pekat
Santan Cair
10 ketul Ayam
5 biji Kentang
Daun Kunyit
Garam
Gula

Cara-cara memasak :

Hiris dan tumbukkan bawang merah, halia, kunyit hidup, dan cili api sehingga lumat.
Letakkan ayam di dalam periuk. Masukkan bahan-bahan yang ditumbuk tadi ke dalam periuk bersama ayam. Masukkan kentang. Perahkan santan cair ke dalam periuk. Jerang di atas api. Biarkan ayam dan kentang untuk masak dahulu.

Setelah ayam dan kentang empuk, masukkan santan pekat. Kacau dengan kerap untuk mengelakkan santan untuk pecah dan berketul-ketul. Masukkan garam dan gula secukup rasa. Masukkan daun kunyit untuk mewangikan masakan anda.

Dah siap! senang kan masak~ pejam sebelah mata je tadi. :P

Aku tanya mak, sedap mak? -->tak ada jawapan
Abah, pas tak abah? -->tak ada jawapan gak

Hanya bunyi orang menguyah dan menyeduk lauk je. Faham-faham jelah. :)) wahaha




SEGMEN JOM BERKENALAN!! Jomla jomla!

Semua orang buat, nak jugak~ haha
Segmen ini telah dianjurkan oleh saudara loqman hakim
Marilah kita berkenalan sesama blogger.



Apakah status saya?
Saya single, tapi saya tidak bersedia untuk dingorat kerana hati saya telah hilang. hehe

Ceritakan tentang diri saya
Nama diberi Nur Hidayah binti Bohari. Dilahirkan di rumah sendiri yg terletak di Puchong, Selangor. Sekarang Final Year Student of Petroleum Engineering, UTM SKUDAI. Anak ke8 dr 10 adik beradik. I'm Simple~

Ceritakan sesuatu tentang blog anda
Chocolate Coolblog nama dia. Sebab, ada satu jenis minuman dalam dunia ni nama dia Coolblog. Mesti pernah dengar kan, perisa coklat tu yang paling sedap and I was addicted to it! Lihat2!!

Uuuu...sedap gila.
 Macam-macam ada dalam blog ni, tak ada tema tertentu. Tema ROJAK itulah yg paling sesuai. :)
Maybe sedikit sebanyak blog ini akan dipengaruhi oleh my own life, so stay tune..marilah mengenal saya~ ^^ wahaha

Pandangan saya tentang dunia blogging
Dulu saya blogging untuk saje-saje, sebab boleh tulis macam2 benda dalam blog, luahkan perasaan etc. Blog saya telah berusia 3 tahun sebenarnya dan lihat, berapa follower yg ade. hua3..So mari follow saya beramai-ramai. And I was thought thats it, blog is all about expressing ur feeling and opinion about something, but actually...BLOGGING is more than that. Banyak info boleh dapat dari blogging, and yang penting, tau apa yang berlaku dalam dunia ni sekarang. And making money?? I'm thinking to do that now~ mata duitan$$$$..haha

Nasihat saya kepada mereka-mereka yang baru nak buat blog...ecece
Cam hebat sangat pulak kan. Just Do IT!! Blogging pun sama macam facebook, friendster, myspace..It's all about building a network, sharing each other, making money..It is fun. JomJOmBlogging!~

Keunikan yang terdapat di dalam blog saya
Aaaa...ape ek? Saya ada zirafah~ and whatever u saw here...It's all about me. I'm unique! :P

Sampai bilakah saya akan menulis ini blog dan impian saya dalam dunia blog?
Saya akan menulis selagi saya ada masa, tenaga, serta selagi ada hayat ku. InsyaAllah. And apa yang saya harapkan dr blog ini, blog ini mampu menjadi blog yg bermanfaat untuk semua. Walaupun merapu banyak lam nih. Haha :P

Tagged 4 orang member. Alamak sebenarnya aku tak tahu wat yang nie. Malu rasanya. Arrghhhh!!~Camnie kot..

Wahaha

Siap! So sape2 yang di tagged tu sila buat homework!~
Thanks cikgu Akim!

FACEBOOK berkata : DULU kaulah PUJAAN. SEKARANG kaulah BUAYA JADI-JADIAN

holla~
Jam menunjukkan jam 0109 am. Bosan dah tido.miahahaha
So kita rileks-rileks kejap. Syok sangat blogging sampai lupa reply msg encik abang, sudah tertido @ merajuk agaknya. Minggu depan la baru pujuk. :P haha

Facebook mula membosankan aku. Dulu time nak exam, time banyak kerja, time presentation, time itulah sibuk nak main facebook. Main dengan roomate sendiri pulak tuh, teramatlah tak ade keje berfaedah. Sekarang, masa banyak berlambak-lambak, tak ade pulak nak main facebook nya.Bosan macam lalu kat kawasan perkuburan je facebook tu sekarang. Kita tengok final exam next sem, adakah ia masih membosankan? hee~ xD

Bukan nak cerita yang tu. Haha. Ade seorang mamat kat facebook nih, kenal la dengan beliau. Junior jugak. Nama beliau tetttt.... Selalu nampak beliau post2 jiwang. Jiwang sikit-sikit tak ape lagi, almaklumla aku pun pernah berchenta. Tapi mak aihhh..ayat kalah lagu Anuar Zain kau. Nangis Anuar Zain bace..(adakah ini dikategorikan sebagai mengumpat?adesshhh..sket je, sket je.hehe). Beliau adalah lelaki! (clap! clap!). No comment. Haha

Sampai ati u tinggalkan i!
Like i care!


Nak dijadikan cerita, dulu aku pun pernah berchenta kan, dengan my 1st love. Owwh memang tak boleh lupa sampai sekarang.  Tetapi hubungan yang kusangka panas sampai aku mati, rupa2nya hujan ditengah jalan. So dulu-dulu aku suka jugak post jiwang2 kat facebook..ala2 caring dan penyayang gitu. Lepas tu, apabila beliau melakukan onar, hmmm kau~ cacian dan makian mula menghiasi wall facebook aku jugak. Haha..

Orang kata apa...
Kalau time sayang, kentut busuk bau bangkai pun cakap bau cam perfume Deep Energy by Adidas. cewah..
Jalan-jalan langgar batu, batu kena marah balik kot!
Lipas dalam mee goreng, kedai mamak korang nak bakar kan.

Tapi lepas tau je beliau curang...
benci tahap gaban la kira..
Kalau jumpa rasa nak tembak dengan m16..
kentut bau bangkai memang bau bangkai!
kutuk, marah,menyampah..huh~
Lam ati sayang kot...muahaha


Facebook tu selalu dijadikan tempat luahan perasaan kan. marah, sedih, suka, gembira, pakai baju sama dengan roomate, roomate pinjam berus, kucing mati, beranda runtuh, kereta masuk bengkel sume nak bagitau kat facebook. Ini menunjukkan apa? Korang kurang kasih sayang? ehehe..Idok ler kan. Ini menunjukkan sebagai manusia kita sentiasa ada keinginan untuk didengari oleh orang lain. Memangla ada membe aku cakap..''alah, update status setahun sekali cukupla kan, xperlu nk exposed diri sendiri over2 kat facebook tuh'', kata beliau. Beliau nak mengata aku la tuh, fine. Thanks sgt.  Suka hati engkau, dan suka hati aku la kan. Facebook kegunaan public, kate roomate aku yg kuat main facebook. Hua3


OK jer kalau nk meng'over' dan meng'gedik' kat facebook. Tapi sebenarnya x Ok sgt..wahaha.kenapa? Mari kita lihat...
Lihat siapa FRIENDS kita. Majikan? Ibu saudara? Mak mertua?Penampilan kita di Facebook menggambarkan siapa diri kita. Memang ada orang kata, don't judge me by looking at my wall!! But, that's yours kan!! (pang!~lempang sebijik). You are giving us such impression, so be more responsible to yourself. Jangan tulis bukan-bukan, serta isu sensitif. Kajian menunjukkan FB adalah punca pelbagai pergaduhan serta keretakan rumahtangga tak kurang juga menurunkan peratusan mendapat pekerjaan.  
U comment kat status Kak Limah jiran sebelah rumah tu kan? ingat i xtaw??


ANDA ADD BOS ANDA? Saya tidak melakukan ini ketika saya praktikal dulu, sebab saya kuat main facebook. Jatuh prestasi kalau bos tahu. wahaha. Tapi kalau anda tak kuat main FB, xpe..add la ek. Kalau yang suka mengutuk bos bila lambat gaji, jauhkanlah. Tak pasal2 kena fire.

Main facebook tak ajak i!!
 

ANDA KUAT MENJIWANG KAT FB? Suka hati anda la kan. eceh. Tapi tak payahla kot menunjuk sangat. Lama-lama orang tengok menyampah pulak. Macam korang je ada makwe and pakwe atau bi and darling..(aku jeles) :P

I sayang u sorang je. I tak ada pun cakap dekat Salmah I sayang dia macam I sayang u. I sayang dia sikit-sikit je.


Sayangi diri anda. Jangan letak gambar posing yang over2. Nanti meleleh lak air liur sesape nengok.

Tutup Aurat la uols~


Tetiba bunyik something kt bumbung umah. Takot!! Mari tido!!

Lastly, YOU ARE WHAT YOU WROTE. hehe

Add my facebook!!

Dua Laut Bertemu, Betapa Allah Maha Berkuasa



"DIA membiarkan dua lautan mengalir yang kemudiannya kedua-duanya bertemu. Antara kedua-duanya ada batas/sempadan yang tidak dilampaui antara satu sama lain. - Surah Al Rahman ayat 19-20. [ Allahu Akbar ]
 
The videos shown the Mediterranean and Atlantic Sea  meets and there's a barrier between them. They have a different temperature, salinity and density. Mediterranean Sea is more warm, saline and less in density compared to Atlantic Ocean water.  
 
When Mediterranean sea water enters the Atlantic over the Gibraltar sill, it moves several hundred kilometers into the Atlantic at a depth of about 1000 meters with its own warm, saline, and less dense characteristics.  The Mediterranean water stabilizes at this depth.  
 
 
Although there are large waves, strong currents, and tides in these seas, they do not mix or transgress this barrier. 

Subhanallah. :)

Monday, December 20, 2010

ba.wau.sin.alif.nun

BOSAN boleh di bahagikan kepada beberapa bahagian yang aku suka...sebab aku sangat bosan sekarang. OOwhh sape-sape tolong bawak aku terbang~

BOSAN sebab banyak sangat masa




BOSAN sebab mengulang rutin yang sama




BOSAN sebab nak marah orang tu sebab dia suka buat benda yang memBOSANkan aku berkali-kali tapi tak sampai hati nak marah




BOSAN sebab TV asyik ulang cerita sama, plus/tambah/add cerita yang bukan-bukan, seperti ''Balikin Body Gue Dong!'', Putera Katak (benci gila aku), Hikayat blablablabla... sangat memBOSANkan.



BOSAN sebab aku memBOSANkan diri aku sendiri...hohoho...
plis la plis la plis la...

SukeLagi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DikuasakanOleh