Le Sponsers

Monday, January 31, 2011

Melara Jiwa

Bila susah hati aku suka dengar lagu sedih. Dah kalau lagu sedih tu pasal cinta tu mestila kisah cinta yang menyedihkan aku kan. Bermasalah kah cintaku? Takla, aku ok je ngan abang faizall, tak gaduh pun..tak pernah gaduh kot..dah tu kenapa aku nak sedih lak? Suke ati aku la, sebab mata aku kan.Kalau mata korg aku kena amek kira la jugak. Biarkan aku biarkan..**meronta2 sambil memandang ke arah kaki langit di tepi pantai di waktu senja nan merah**...
**sambil airmata mengalir dipipiku** oowhh3~

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
 

kusebut namamu
disetiap doaku
bangkitkan setiap 
kenangan tentangmu
yangku dapat 
hanyalah bayangmu

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

 

Uuu…
 Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

.....
Dalam harapan ...uuuu


Dalam manisnya madu
Terselit juga pahit hempedu
Madu manis padamu
Pahitnya sungguh bagi diriku

Suka atau pun tidak
Aku terus memendam rasa
Ingin sekali aku pergi bawa diri
Tapi ke mana arah
Rasanya sudah tak kuasa lagi
Persoalan inilah yang silih berganti
Hidup bersama bayangan saja
Oh indah hanyalah khabar
Bukan yang sebenar

Dendam di dalam diam
Bagaikan api membakar sekam
Senyum dalam paksaan
Sekadar lindung kedukaan ku
Sebelumnya kau pergi
Renunglah ku di sini
Kerna mungkin terjadi
Kita takkan bersua lagi
Anggaplah pertemuan ini
Mungkin yang terakhir
Dan tak usah
Kita kesali
Atas apa yang terjadi

Banyaknya pengorbanan
Telah ku pertaruhkan
Mungkin tiada bermakna
Telah banyak mengguris rasa
Untuk itu maafkanku
Kiranya menggangu ketenagan
Dalam hidup mu yang tak perlu kehadiranku

Dugaan...
Inikah dugaan untukku
Hujungnya yang tak seindah mimpi
Hanyalah igauan ngeri
Kau yang pernah ku rindu
Mudahnya berlaku
Mengapa begitu
Berubah layu
Aku menerima
Salam perpisahan
Segalanya sebagai ingatan
Biarlah impian kan berlalu dengan mu

Mengapa kau pergi,
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
 berharap engkau jadi kekasih hatiku,
 Malah kau pergi jauh dari hidupku,
Menyendiri lagi,Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
 Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
 Di saat aku terbangun dari tidurku,
Aku inginkan diri mu,
 datang dan temui aku,
 Kan ku katakan padamu,
aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu,
 datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu,
 aku sangat mencinta…….

Easy come, easy go
That's just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss,
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked,
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I'm numb
Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman,
That's just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had
And you tossed it in the trash

You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

If my body was on fire, ooh
You’ d watch me burn down in flames
You said you loved me you're a liar
Cause you never, ever, ever did baby...
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no 

  

Friday, January 21, 2011

KHURAFAT betul itu semua

22 Jan 2010
12.28 am
Hai. (wat muke skema)
Baru balik meeting kot. Meeting dinner fakulti saya iaitu Faculty of Petroleum and Renewable Energy Engineering(FPREE) a.k.a fakulti paling panjang namanya nak disebut kat utm ni. Formal dinner is on its way to see you. Balik-balik je kepala penuh idea nak buat formal dinner ni. Tengok baju la, tema table la, theme dress la, padahal dinner lagi 3 bulan! Poyo... :P

Assignment tak pulak aku google. Adehhh~ Tak ada mood~ Tak ada mood~

Entry ni aku nak merepek. Sebab aku suke. *wink*

KHURAFAT?


Setibanya duit jpa daripada kerajaan malaysia, tiba-tiba kawan saya yang skema Aziani namanya ajak tengok KHURAFAT. hehuuu~. Cayalah Aziani. Gila gempak la bila sampai MBO je cuma ada 20 kerusi kosong je kot. Ni mesti sume budak UTM satu panggung ni. Tepat sekali sangkaanku. Hoho

SERAM? Bolela tahan. huahua

 Tahniah la kepada Director filem ni sebab buat saya menjerit sambil peluk saodah rumet saya. Tapi bukan itu yang menjadi tumpuan aku. Yang paling best sebab musabab KHURAFAT tu terjadi. Sayu hati aku sepanjang cerita ni mengenangkan kisah cinta aku dan apa yang pernah berlaku dalam family aku sebelum ni. Tapi mengikut jalan cerita ni, lebih kepada kisah cinta aku. Bole? Sebab tu aku emo. Bole? Bole la plis3~

Kalau berdosa pada Allah, boleh minta ampun, bertaubat, pasti Allah ampunkan. Tapi kalau salah pada manusia, sakitnya hati hanya Allah yang tahu. Lagi-lagi kalau melibatkan kisah cinta ni. Apekah, benci aku melihat filem ini. Sebab dalam filem ni lelaki yang salah kan, so aku benci la sebab melalui pengalaman aku lelaki yang salah. :P

Senang-senang je guna-gunakan wanita. Senang-senang je jampi spells (kata-kata cinta and janji manis pon kira spells ape), then buat perempuan cinta separuh nyawa lepas tu bila rasa tak sesuai, tak best, mengongkong, tak berubah, bla bla bla (alasan standard) pastuh blah cari perempuan yang baik untuk dijadikan isteri. Perempuan pertama tu jadi korban la macam tu? Benci. It's better if you don't utter it at the first place.  Memang patut la kau dihantui sampai mati. (emo gile). Lepas tu isteri kau yang baik itu juga yang menjadi mangsa. Tanpa disengajakan dia menjadi mangsa kebodohan kau dulu, jadi janda. (emo lagi).

(tu komen utk cerita KHURAFAT) :P

Ok fine taknak berat sebelah. Perempuan yang buat camtuh pun sama la jugak! :P

Suka untuk aku mengambil pengajaran dari setiap apa yang berlaku di depan mata aku. Sebab aku tau everythings happen for a reason, even ni filem, the director has the reason behind this film too. Memajukan industry filem malaysia kan. Eceh..

This is life.

HAPPY=Life
SAD=Life
DISSAPPOINTED=Life
ANGRY=Life
CRY=Life
LAUGH=Life
UPSET=Life

Tapi LIFE should't be that terrible if we can think wise before doing something.
Hey where's ur brain?
Membazir amalan syaitan, tak guna otak tu membazir tau x?

PEOPLES=MISTAKES
MISTAKES=GREAT TEACHER

Tapi kalau semua orang nak guna kesalahan sebagai cikgu dia, rosakla dunia ni.
U know what I mean?
AVOID doing silly mistakes.

**emo kuase 86 dah**

Kan bagus kalau kau baca. I know you know how I feel. I know you don't know what to do to repair the broken heart. I think about it everyday, every single moment. I know the solution. I know I have to move on. But my brain is having a crisis with my heart.

**tidur**

Thursday, January 20, 2011

Aksi Datin Terlampau


Hari ini para datin-datin sekalian buat-buat tak ada kerja. So datin-datin suka buat benda bukan-bukan macam tangkap-tangkap gambar yang cam comel-comel. 

Terima kasih kepada Datin Noridah Selamat for gorjeous makeup dan Datin Nor Aziani selaku jurugambar yang garang. Tak ketinggalan Datin Siti Norhayati dan Datin Nur Hidayah Kartubi yang sudi menemankan kami sepanjang sesi photoshoot berlaku.









  



Sekian sahaja dari kami. Kami tahu kami tak la comel sangat, tapi comel la jugak sebab kami buat-buat cam comel kan. So maafla kalau anda jeles. Wakaka
^^

Wednesday, January 19, 2011

I am a job hunter. Are you?

Hola rakan-rakan sekalian.

Selamat menyambut Thaipusam!!

Nasib baik la Malaysia ni banyak bangsa dan banyak budaya, maka banyak la cuti. Aku dahla kelas selasa, rabu khamis je, then selasa and khamis banyak cuti, lemau rasa seluruh badan. Lemak-lemak semua tak bergerak, suma jadi lemak tepu menyerap ke organ-organ aku.  kat usus, hati, paru-paru, ginjal, kaki, perut, muka, pipi, rambut, bulu mata, kening, hidung sume. Sekarang rasa sangat gemukkkkkkkk... T_T

Ok tu bukan topik utama.

Aku dah nak grade dah. Korang dah nak grade tak? hehe. Just nak share beberapa laman web yang kita boleh sign in and attach resume, mana lah tau ada rezeki ada employer ter'view' resume kita kan. Hari tu dah bagitau, monster.com and petroleum employment.com, boleh cek kat sini.

1) elitesplits.com.

Function dia sama jela dengan laman web yang sebelum ni. Tapi elitesplits ni lagi best kot sebab dia antar notification hari-hari tentang job baru yang baru di post kan dalam laman web ni. So, sila la rajin-rajin cek-cek email-email hari-hari.


Contoh email yang korang akan dapat
2) Oil and gas jobs

Yang ni lagi best. Boleh direct apply certain job terus ke company yang postkan job tu, and dia akan hantar salinan application kita. Ecehh..ke biasa-biasa je? Aku yang ter'over' batak camtu. Wakaka







Okay, pandai main facebook? friendster? myspace? Anda pasti pandai main Linkedin. Linkedin is just like a social networkers for professional. I knew about it from Senior Reservoir Engineer in Roxar during my internship there. I found my bos, my bos to my bos, and my bos friend here. It is good to have a connection with this kind of people. You can upload your resume, involved in a lot of discussion, also a lot of job apportunities are posted here too. Not only for Oil and Gas people, yang lain pun ada jugak. It is time to build and widen your network.

Aku banyak sangat masa sekarang, banyak assignment jugak. Banyak risau juga pasal kerja sbb tu la rajin godek2 internet. Kalau korang ada laman web best and email-email HR oil and gas company share-share la kat sini ye.

:)

Tuesday, January 18, 2011

Don't Eat and Drive

18/11/2011
9.40 pm
UTM Skudai

Kerana Dia aku masih berpeluang menghirup udara segar hari ini. Kerana Dia aku, Fat, Odah, Yat masih boleh pergi kelas hari ini mendengar kuliah Prof Ahmad Kamal tentang  viscosity and the factors that control them. Kerana Dia aku boleh pergi makan char kuey teow dengan Odah ptg tadi di Karnival Keusahawanan. Kerana Dia aku boleh tulis blog aku ni and share kat korang apa yang berlaku ketika kami pulang dari KL ke JB semalam. Ayat first aku kat adik aku, wooo best experience ever! (sebab bergambar kat tepi hway dengan angin yang kencang syuuuuu syuuu best gila kot.hihi). Ayat adik aku, if you unlucky it will be the last best experience ever! Ciss...betul jugak tu. Tak betul jugak, it will be Tragedy on 17 January 2011. huhu

Alhamdulillah selamaaaaaaaaaaatttt~ Terima kasih Ya Allah kerana beri kami peluang untuk hidup.

Apa yang terjadi? Baik mari saya cerita. hihi

17 Jan 2011

Hari ini kami berempat mahu pulang ke JB selepas kenduri aqiqah anak buah baru aku, serta tahlil arwah abang ipar. Bertolak jam 9 pagi dari Plaza Tol Sg. Besi. Berharap untuk sampai cepat kerana Hayati kunkun nak pergi Korea (Seoul Garden), lunch wif her FDP Group. So perjalanan lancar, sempat singgah makan nasi goreng and beli lemang serta ketupat kat RnR Seremban. Then bermula kembali perjalanan kami, macam biasa la. Sampai di kilometer berapa tak tahu, Saodah si cantik manis yang tengah drive ni mencuba memotong sebuah lori. Elok je lalu tepi lori, bunyi getah flapping through the air...sangat kuat. Mana la tahu tayar pecah, ingatkan bunyik lori tu. Then bau-bau getah, tak berjaya potong lori, kami berhenti di tepi highway. Rupo2nya tayar belakang belah penumpang pecah. Dasat Ooo..Sentap jap tengok tayar tu. Kejadian berlaku di Kilometer 181.9, beberapa kilometer dari exit Jasin. Nasib bukan tayar depan, kalau tak mungkin kereta sudah hilang kawalan and kami semua sekarang tak tahu la kat mane. huhu..

















Lihatlah betapa hepinya kami duduk tepi highway tersebut. Haha... Sempat bergambo pulak. Patutnya bersedih la sikit. Adoi.. Sapela makan kambing banyak sangat ni sampai tayar pon tak tahan. Terima kasih kepada pakcik Plus Ronda yang datang menyelamatkan kami. Salute ah... hehe Demi tak mahu menanggung risiko drive dari Jasin ke JB dengan menggunakan tayar ganti yang nipis tu, kami pun singgah Tangkak tukar tayar. Duit burn takpe, boleh carik lagi. Tapi kalau nyawa melayang sia-sia je 4 tahun study UTM, hancur harapan mak ayah kami. wuwuwu

Pengajarannya, sila periksa tarikh luput tayar kereta anda dan tukar tayar apabila sampai waktunya. Dan kalau anda stuck di tengah highway PLUS, lihat di tiket anda no plus bantuan dan jangan tengok je, sila lah telefon mintak bantuan. Pakcik-pakcik tu sume ensem and baik hati.gagaga...Siapa nak autograph kami boleh jumpa kat fakulti esok. hihi.. tetbe je kau ni!!

Buat assignment jom....... ^^

Monday, January 17, 2011

The Song of Sparrows

Yesterday, i went out for a movie with my best buddy. Girls Day Out! We have a limited time, my mother won't let me to go back home late again. So we have to decide which movie that will end early, not the best. Huu.. Initial planning, KHURAFAT. Failed, the movie starts at 5.25 pm. Absolutely no. The best choice we have, THE SONG OF SPARROWS directed by Majid Majidi. Cite indon agaknya ni. Looks like a horror film, so we just decide to watch this movie. Arrived at the counter, the cashier told us, it was Arab Film. Terkesima jup. So aku tanya dia, apa movie lain y paling cepat? Faster. Jawab beliau. Eh bole pulak dia main2. Aku ulang, bukan, filem apa yang paling cepat? FASTER. oooOO...ade filem nama tu rupenye.adehh... Akhirnya..


Cite arab juga jadi pilihan. Masuk je panggung yang tak boleh belah tu, sume arab kot...waaaaaa....nasibla cite ni best!

The story starts when an ostrich-rancher focuses on replacing his daughter's hearing aid, which breaks right before crucial exams, everything changes for a struggling rural family in Iran. Suddenly, he caused an ostrich to escape to the dessert. He fired, and has to find a new job. Karim motorbikes into a world alien to him - incredibly hectic Tehran, where sudden opportunities for independence, thrill and challenge him. But his honor and honesty, plus traditional authority over his inventive clan, are tested, as he stumbles among vast cultural and economic gaps between his village nestled in the desert, and a throbbing international metropolis.





Cerita ni memang banyak mengajar tentang kehidupan.Contohnya...

''The more we give, the more we get back''

and also a lot of family value...

''Even kita orang dewasa, kita tak boleh mengecilkan kebolehan anak-anak kita. Sometimes the can see what we can't. Vise Versa. Be fair. hehe''

adab jiran tertangga...

''Berkongsi kesusahan dan kegembiraan dengan jiran tertangga. Mereka sedang sendu atau tertawa? Tahukah anda? Pedulikah anda?''

also, adab dengan Tuhan...

''Jadilah insan yang bersyukur, dan percaya everythings happen for a reason''

Selalu sangat tengok cite lawak, ape kata sekali sekala tengok cerita tentang kehidupan pulak. Last sekali, aku cuma tak puas hati kenapa ostrich yang hilang tu jumpe balik lepas die kena buang kerja and ditimpa kemalangan. Sembelih itu ostrich!! hee 

Tengok la cerita ni kalau mak korang suruh balik awal ye..haha 

Sunday, January 9, 2011

Abah saya kata saya gorjes

Semalam ku bermimpi…


Ayah aku marah aku panjat-panjat bumbung. Aku pun tak tahu kenapa tetiba aku panjat bumbung tu. Yang pasti aku ingat adik aku yang suruh. Adik aku suruh aku buat benda-benda pelik lepas tu ayah aku marah aku gila-gila punye begitu dahsyat sekali, lalu aku berlari ke bilik sedangkan orang lain nak makan malam, aku menangis teresak-esak macam ape je, tiba-tiba aku terjaga. 


Dah pukul 9.45 pagi, Monday. Erk…bangun lambat lagi, ape de kes.

Dalam mimpi pun abah nak marah aku. Sedih-sedih. Hoho

Hari ini kita cerita pasal abah saya. Abah saya memang garang. Kalau pagi-pagi dia berdehem je, aku lintang pukang bangun pagi pergi mandi. Tapi kalau mak aku menjerit 100 kali dengan frekuensi tinggi dan gelombang tajam-tajam pun aku boleh tidur dengan nyenyak.teheee~

Nak dijadikan blog, suatu hari saya balik lambat. Suatu hari, saya balik lambat lagi. Suatu hari lagi, saya balik lambat lagi. Agak cuak di situ, tapi berasa agak pelik jugak sebab abah tidak menunjukkan apa-apa respon.   

Suatu hari, sedang saya duduk di ruang tamu sambil main facebook, TV3 menyiarkan berita kehilangan seorang gadis. Gadis itu dijumpai mati dan di rogol. Tiba-tiba, abah bersuara…


Duhai anakku yang cantik dan manis,
Dengar berita tu. Bukan abah tak bagi balik lewat malam. Tetapi macam-macam kes yang berlaku di luar sana dan abah tak mahu anak abah yang cantik dan gorjes ini terlibat sama. Abah sayang Dayah.


Gulp~
Anda diperhatikan ya, sila ambil perhatian..hooo

Sayu sungguh saya mendengar  kata-kata abah. Baik saya tidak akan balik lambat lagi. Lagi-lagi sepanjang aku balik lambat tu aku drive sendiri, patutla pun. Walaupun aku rasa cam cool je drive sorang, independent katenye, tapi kemungkinan untuk jenayah berlaku terhadap aku tetap ada. Woman out there!! Baik2 drive sensorang ok! Oleh itu, lepas ni sape-sape nak ajak saya keluar boleh buat rancangan balik sebelum kul 7 malam atau sila ambil dan hantar saya. Hahaha...

Sekian. Itulah kisah yang berkaitan dengan mimpi saya malam tadi. Hahaha

Friday, January 7, 2011

SMART is the new sexy.

January 8, 2011 : 11.16 am
It’s very cold, the temperature detected by my skin is -2 degree celcius. I have to wear sweater while doing my assignments, and my broadband disconnected every 3.5 minutes. WHAT THE FISH YOU CELCOM!! I paid my bill, how dare you do this to me. End up I wrote my blog in Word first. Rase macam nak pijak-pjak broadban ni, pastu hentak-hentak guna kerusi, baling ke luar melalui beranda bilik, then suro Odah lenyek guna KCF dia. Tapi kang tak ada internet tak boleh hidup pulak. Erk. Orait I give you ten minutes rest, plis be good after this.
I supposed to write ten pages of technical report on the topic,

What is the relative permeability?

The first assignment of Enhancement Oil Recovery (EOR) subject.  75% of the report must be from SPE paper means I have to read and understand more than 10 journals which has average 8 pages each in 10 days of time given. O.o
Sama macam buat draft PSM. Huhuhuhuwaaaaaaa~
At the same time, I was addicted with Big Bang Theory which now I have all 3 seasons which each season have an average 17 episodes. Every episode will consume you 20 minutes each.

Owh tidak! Distraction!

I can’t stop myself from watching it every day. Huhu. Let me tell you what is so terrific about this series.

Sheldon. I love Sheldon!!Haha

You should watch it, but before that make sure you don’t have an assignment. It make you realize one new thing,
SMART IS THE NEW SEXY!
love it! ^^

OK jom sambung buat assignment. After I got 5 pages I will reward myself 1 day off for Sheldon. Wee~


Tuesday, January 4, 2011

Fakta Tentang Aku Sem Ini Yang Korang Harus Tahu

Hollaaaaa...
Dah hari Rabu...
Dah 3 hari naik Semester 8..
Baru 3 hari kot..wakaka

Nak tahu x?
Tak nak tahu sila baca...

~ Setiap hari kelas aku bermula pada jam 8 pagi ~
~ Bermakna sekarang aku bangun awal pagi ~
~ Kelas aku paling full hari selasa, full day kau ~
~ Kelas aku hanya ada pada hari selasa, rabu dan khamis ~
~ Aku cuti 4 hari seminggu ~
~ korang hade? heee ~
~ Aku pergi gym setiap selasa, khamis dan sabtu ~
~ Aku baik sem ni, sebab aku rajin 18x ganda dari sem 1,2,3,4,5,6 dan 7 ~
~ Daku mengelakkan last minute job. Siapkan assignment awal-awal ~
~ Aku tak tido petang-petang ~

perghhhh~

Aku nak berbangga dengan part tulisan pink tu je actually. haha

It is hard. And you make it HARDER.


I have a younger brother. I know he is not a kind that always depending on somebody. That makes me somehow proud of him. When I was trying to treat him a shirt, he insists to buy it himself. When my mum wants to give him pocket money, he said he already got it. If I was him I will take them all. He is now in Matrikulasi Teknikal Johor, Pontian as previously he is in Mechanical Engineering classes during secondary school. He only has one problem. Less in confident and easily give up. Opss it’s two ^^

Yesterday, he texted me. It’s time to fill up a UPU registration. He got confused on what courses he wants to pursue in Degree. He confused what he good at, or whether he can continue on Mechanical. He absolutely didn’t have the confident at all. He wants something easy. I concluded that. But the truth is, NOTHING is easy in this world. Every path you take will have their own difficulties. But NOTHING is impossible too.

This is what happens to him. And it happens in the real world. People tend to think deep about a problem than a solution of that problem. People tend to think backward than starts to step forward. People always say to themselves I CAN’T DO THIS rather than I CAN DO THIS. People is wondering what of the result of doing something without even trying. People LOVE to WORRY a LOT!! Even me, even you. That is NEGATIVE and as far as I am concern, NEGATIVE is BAD BAD BAD.


Let’s change the way we think. Think POSITIVE as far as I am concern, is VERY GOOD. Do you ever read the book by David J. Schwartz, THE MAGIC OF THINK BIG? You better get one. The book contains a lot of motivational stories. It is very interesting. After reading it, you can move a mountain. Hehe



Keep telling yourself, I am GOOD. Never underestimate yourself. and overestimate others .There are a lot of people who achieved their dreams, rich, have a good career, profitable business and so on. Why not us? Some people said, they have luck, they born to be rich and success. This is what we are meaning to be.  Oo really? Did your mother ever say to you that you are born to be stupid? Just stop it. You are giving excuses to make people think that you are right of thinking that way. That is the real ‘stupid’ that suits you well.


This is the rule. Usaha, Doa, Tawakal. No success for people who has no effort and give up. And you will never success if you afraid to try. If Alexander Graham Bell is give up, the will be no telephone invented and your mother will contact you by using letter. Set a goal for your life, and find out the way to achieve it. En Azman Ikhsan, my Water Flooding lecturer said, if you don’t know what you want to achieve at the end of the day, you will never know how to start. If you don’t know what to eat today, you will never know which cafĂ© you should go. Because Double Cheese Burger only available at McDonalds.

This entry is specially made for my little sister and brother. YOU are the BEST. Make yourself BEST!!



Good Luck on your study.

Love,
Your cute sister Hidayah.

Hihihi


Saturday, January 1, 2011

Seoul Garden. Makan Sampai Pengsan.

Hari ini yang penuh dengan dugaan.
Cadang nak pergi Broga Hill, malangnya mendaki Broga dalam mimpi jer. Cehh...
Takpo2~
ni sessi membalas dondam kesumat la nie...
Lastly, keluar g One Utama saje.
And sessi Jalan Jalan Cari Pasal kali ini mahu membawa anda ke Seoul Garden, One Utama
Tadaaaaa!~~

Level LG, sebelah SKINFOOD
Orait. Sebelum datang sini sila tengok google dengan kadar penuh berpengetahuan supaya tidak sesat di tengah kota damansara yang sibuk itu ye.

Pastikan anda sampai dalam waktu tengahari, lepas Zohor. Takut tak sempat nak makan sebab makanan dia memang best!

Hot plate and steamboat
Konsep makan-makan cari pasal di Seoul Garden ini ialah bufet a.k.a makan sampai pengsan. So, waktu pergi tadi 1st January, New year..Harga dia cam lain sikit.

makan for two person tadi for RM94++
(pengsan jup)
nasib baik orang belanja. haha.
TERIMA KASIH AWAK!

pastu idup balik sebab perut lapo.
wuhuu..
utk keterangan lanjut bole pergi check di sini
hehehe 


Gambar google je, sebab tak bawak kamera lah tadi. Aiyaa...Tidak tahu bagaimana untuk menerangkannya. Yang pasti akak tepi aku tu lame gile ah die makan. Dari kitorang sampai die da makan dulu.Kitorang dah nak balik dia makan lagi. Aiyak..besar betul perut dia. Tu maksudnya sedap la kan? Tak salah mencoba~

So, Jangan lupa ajak kawan-kawan cari pasal dan makan-makan kat sini okeh!

^^ haha

pasni nak tuka nama blog ni jadi Seoul garden pulak la.. 

Ke-8 dan TERAKHIR

Salam
12.29 am,2nd January 2010.

Lebih kurang 12 jam lagi aku akan berlepas ke Johor Bharu dengan menaiki KFC Saodah. Yipieee
Pulang ke UTM sebagai seorang pelajar Tahun Akhir di Semester Akhir Kejuruteraan Petroleum. Fuhhh

SEMESTER 8

Rasanya baru semalam aku mendaftar kat UTM as a Freshy~
Masih segar di ingatan adegan-adegan pembulian senior aku kat Kem Orientasi kami yang pertama. Owh3~~ Kejam sekali.
Rase dulu cam nerd-nerd je, skang da otai-otai sket.eceh...
Muka cam matang, badan dah kurus, cantik dah sekarang... xD haha
Last semester ni, sama la macam kilometer terakhir dalam larian 8 kilometer aku time sekolah-sekolah dulu. Orang panggil apa? Merentas desa. hoho
So inila masanya nak pecut ke, nak potong orang ke, bukan masanya untuk pengsan. 

Last semester...
Last semester...

Nak kata apa lagi?
Balik belajar bersungguh-sungguh...Kamon Everibodi!! U can duit!!



SukeLagi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DikuasakanOleh