Le Sponsers

Saturday, March 5, 2011

Cerita Tentang Air

Hai3~ Rindu saya tak. haha
Aku baru je balik dari training lawnbowl. Ternyata kulit aku dah bertambah 1 tone ke arah jalan kegelapan. Sedih betul. And ntah macamana tersilap tarikh. Tournament 19-24 rupanya, aku ingatkan 9hb, penat je aku bersemnagat pergi training. hahah.. Lepas tu 2hb April lak ada dinner. Terbaik la, jadi orang Afrika aku dinner tu nanti. Warggghhh~ T_T

Tadi time training, ada seorang team mate aku ni, dia bagi kitorang 1 air. Dia sibuk borak ngn membe lagi sorang ni, air ni tak cukup sebati lah, air ni tak rendam lama lah, tak ok lah, aku cam aneh jap. Apa bezanya air ni, air mineral kot. Then I wonder what actually she put in that water. So, time dia anta aku balik, aku tanya la. Kenapa dengan air tu? So, dia pun cakap. Saya ionize kan air tu. *blur* Kurang sikit pengetahuan ilmu kimia sebab saya belajar permeability bla bla bla je. Huah huah... Lepas tu dia pun buka cerita. jeng3~


Skema time. I suka makan rojak, so bahasa I pun rojak ok.


IONIZED water = ALKALINE water.

Ia hanyalah air biasa yang mempunyai 2 molekul Hidrogen and 1 molekul Oksigen, cuma ada tambahan ion di dalam air tersebut. In short, ionized water is highly oxygenated, containing more excess oxygen, and alkaline minerals than regular drinking water, or filtered water. Some people do believe that ionized water can cure a modern ill. Ionized water has been shown to hydrate a person's body more effectively than regular, or neutral, water. The water molecules clump together, which gives ionized water an advantage at penetrating and being absorbed by the body to be used instead of being pushed along as a waste. 

When measured scientifically, ionized water has been shown to contain an electric charge. This is most likely due to the excess of electrons, but the charge in ionized water assists in the health benefits that it delivers to the drinker.

Those who regularly drink ionized water have reported a slew of miraculous effects. They claim that drinking ionized water can help with weight loss, slow the aging process, help in cases if diabetes, help prevent cancer and a variety of other effects which have yet to be conclusively proven.

Like what she said to me, we know that water comes from various source like river etc. Initially the H2O molecule is clump together. We called it LIVE WATER. Once we process the water, the water will go through a damp, pipe and being process in a machine. The molecule of H2O will break apart, and the water that we drink called DEAD WATER. By ionization process, we repair the arrangement of molecule back so like what I said above, it will easily absorb by the body rather than be push along as a waste. 
 
Wanna see something interesting?

 
Well, this is our drink water molecule without any ionization or any process:


This is ionized water molecule :



This is molecule of water after we spell a prayer on it (bukan jampi da, bace doa or yassin):

better than iodized isnt it? hehe

And, as what we knew, Zam-Zam water is the best water in the world. Their molecules is just like a crystal. So, Zam Zam water won!



KESIMPULAN:

1) I'm not saying that I don't believe ionized water. But there is no scientific opinion that said ionized water is the best and can cure a lot of illness. Maybe it is true, maybe not. Still, as a muslim we sould believe more that any illness have their cure but with the permission of our God. So, tak kira la ionized water ke, coolblog ke, air sirap limau ke, baca la doa sebelum minum air. Setiap nafas adalah tawakal. :)
 
2) Aku tak suka minum air masak. Aku suka ice lemon tea jer. haha. So aku minum time makan jer. Kalau fat tak marah aku, tak adala aku minum air masak. Fat cakap, minum air masak banyak2! It helps to clean your body. Dulu cikgu aku pun cakap, tak kira la demam ke, pening ke, selsema ke, sembelit ke, 1st thing u need to do is minum air masak banyak2! So, minum air masak.

3) Kebanyakan budak-budak zaman milennium ni suka makan mcd, kfc, pizza, and they serve carbonate drink in their menu. Best gila kot minum air gas. huahua. Jangan la ajar anak-anak minum air begitu, rosak ginjal (fat cakap). Minumla air masak!

4) Minumla air masak. haha

Ok dah siap. 

Ni entry last untuk sem ni. Sebab aku busy sebenarnya. *eceh. cam ada orang kisah*
PSM, lawnbowl, dinner, jalan2, assignment, tak larat aku nak pk. nak tido je rasa. haha

Tapi bergantung kepada kerajinan aku. Biasanya benda2 lagha aku rajin. teheee

Selamat menjalankan kehidupan sihat!











2 comments:

Ahmad Ismail said...

kak.. teknikel sgt la akak ni.. sy bdk tahun 4 jer.. tak phm.. yg sy paham air masak bagus tuk tubuh badan.. xD

nurhidayah said...

mende teknikalnya..budak darjah 1 paham..eceh.wakakakaka.kau y mls bace!

SukeLagi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DikuasakanOleh