Le Sponsers

Tuesday, July 10, 2012

FRIEND That Is

Sabtu lepas, aku pergi wedding classmate aku waktu kat SAM Bestari dulu, Shamim a.k.a Cimap. Congrates Cimap. Aku selalu datang lambat. And I missed a lot of group photos. *Dammit. Hampir nak mengamuk kat Syai tapi aku yang drive kereta so aku la yang salah sebab sesat and lambat. hehe

Tiba-tiba je tak taching malam ni. Setelah aku amat amati, aku rasa aku la insan paling terpinggir sekali kalau wat reunion ke apa. Mengapa ye. Isk2. Tak kira la sekolah rendah ke menengah ke, I sometimes felt left out. They left me out or I left myself out? Akakaka. I am not sure about that.

Maybe semua ni berpunca daripada Masa dan Jarak. 

Waktu sekolah dulu, aku akui aku bukanlah seorang yang glemer. Sometimes aku rasa aku macam nerd. Tapi nerd ke? Muka ni nerd? Maigoddd... Aku bukan tak ada kawan. Aku ingat dulu waktu sekolah rendah I got 3 bestfriend. Fasihah, Mahmudiah, Zahirah. Anyway untuk diorang ni special, sebab still contact lagi sampai sekarang. Hee. But still, TIME and DISTANCE do keep us apart. Less meeting so less sharing. Kadang nak jumpa aku busy, lepas tu Mah busy, lepas tu C-ah busy. C-ah pun dah kahwin and ada anak 1 sekarang. Ohemjiiii dah besar dah kawan saya.

Waktu sekolah menengah, aku still satu sekolah dengan Fasihah dan Mahmudiah kat SAMTTAJ, Shah Alam up to Form 3. Zahirah sekolah lain, tapi we still contact la. Then Form 4-5, aku pindah sekolah lain. Masuk pulak SAMBESTARI, Subang. Kat sini, aku sorang-sorang. Sedey woo kena paksa pindah sekolah. Time ni, makin kurang masa lah aku dengan Mah and C-ah. Start making new friends, and rapat dengan orang lain. Kelas aku Cuma ada 8 orang perempuan sebab Kelas Sains Kejuruteraan. Aku paling rapat dengan Kak Fie. Siap 1 dorm, katil sebelah-sebelah, duduk dalam kelas pun sebelah-sebelah. Tapi akhir Form 5, kitorang gaduh sebab …Errr sebab yang macam bodoh nya rasa gaduh sebab tu dulu. And disebabkan itu, hubungan kitorang renggang sampaila abes sekolah. But after sekolah, we keep in touch guna emel, Friendster and Facebook. Then kitorang pun berbaik balik dan fikir balik.. Alahhhh bodohnya la gaduh dulu. And after that Kak Fie melanjutkan pelajarn ke Cairo, aku pulak, pergi Matrik Johor then Terus ke UTM Skudai, nun di JB sana. 

Kebanyakan kawan-kawan aku study area KL, aku rasa aku je perempuan tercampak kat JB tu. So, lagi aku rasa susah nak keep in touch dengan diorang. Ayu… Ayu is my classmate from SAMBEST. Aku tak rapat sangat dengan dia sebab aku kan pendiam. Akakakaka. Aku rapat dengan dia waktu kami sama-sama masuk Kolej Matrikulasi Johor. And kami still rapat sampai sekarang as my ex-bf pun bestfriend dengan dia. LOL. Cinta kura-kura tu dulu. Aku dulu memang bukan jenis yang banyak cakap sangat. And waktu sekolah, aku tak keluar-keluar sangat sebab factor ekonomi time tu tak macam sekarang, sekarang kayo. Eh kayo la sangat sama je aku tengok. :P

Sambung cerita Kak Fie. Waktu aku tahun 2 ke tahun 3 kat UTM, kak fie YM aku. Happy sangat time tu. Rupanya dia nak kahwin. Hehehe. So sekarang dia dah kahwin, and dah ada sorang anak lelaki, si Iyyad yang comel. Waktu Kak Fie lahirkan Iyyad, time tu aku sibuk kat JB dengan final paper, final project bagai. And after abes blaja aku start kerja. Then sampaila sekarang aku tak jumpa lagi anak dia. Sedih dan terkilan jugak dengan diri sendiri. Haih. Maslina, kawan kat SAMBEST jugak. Dia pun kahwin sejurus selepas Kak Fie. And sekarang pun dah ada anak lelaki sorang, Adam. Sebabkan aku ni study JB, then cuti tak sama dengan orang lain, Mas pulak duduk Tanjung Karang sana, maka tak sempat jugak jumpa Mas n anaknya. Even waktu Mas kahwin pun aku tak dapat datang. Terkilan. Waaaa. Hapela nak jadi dengan kau ni Salmah!

And seriously, aku susah sangat nak attend any event reunion sebab aku duduk JB selama 4 taun, I was like missed everything. Seeing all of you guys, taking a picture of a group with a wide smile without me, It really makes me wanna cry. T_T

Sekarang, aku jadinya lebih rapat dengan geng SKP UTM jelah sebab 4 taun dok tengok muka diorang je. Haha. Aku agak terkilan, and terasa jugak sebab aku macam miss banyak benda waktu aku sekolah dulu. Ntahla, time change me, and all people. Aku mintak maap la kat kengkawan kalau aku macam selalu tak ada, bukan aku tak ada tapi sebab sape suruh korang xstudy kat JB! Sampai kalau jumpa budak sekolah rendah pun aku cam lupa nama, lupa muka semua. Almaklumla lama sangat tak jumpa. Miahahaha. *Malu*. Maap.

 Well, I'm here now in KL again. Hope I am not gonna miss an important event and group photos again. I don't want to be a *Blitz*. If you know what I mean.


2 comments:

nurhazDV said...

haha..asal ak tak follow belog ko ni?ak ikut dgn belog lame kot...hehe...sape ex bf ko dulu?ak kenal?haah...rilek la..insya Allah..kiteorg reunion kt wedding ko....

outbound malang outbounddimalang.com said...

nice post :)
ditunggu kunjungan baliknya yaah ,

SukeLagi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DikuasakanOleh